Welkom op onze website

 

Wij zijn Richard, Jeanet, Kelly en Tamara Hulmer ,

We zijn in 1999 onze hobby gestart met 10 schapen dit is inmiddels uitgegroeid tot een koppel van gemiddeld 100 dieren waarvan ongeveer met de helft jaarlijks word gefokt . De rassen die wij hebben zijn Schoonebeeker en Drents Heideschaap dit zijn Oud Hollandse rassen die wij fokken voor het stamboek van de NFDH. In de jaren zijn er heel wat dieren bij gekomen zoals onze Haflinger Karel , onze Ezel Maria , onze Shetlanders , onze koeien en onze kippen en loopeenden . En natuurlijk onze Working Kelpie's om ons te helpen bij de dieren. Op deze website kunt u al onze dieren bekijken.

We proberen de website regelmatig bij te werken en hebben ook regelmatig dieren te koop. Ook verkopen wij onze wol , eieren en proberen we met onze "Boer on Tour " mensen en kinderen mee te laten genieten van onze hobby.


Veel kijk en leesplezier op onze site ....Voor mensen die graag een Workshop willen meemaken

WolAttentie

Altijd al willen leren wol spinnen? Op zaterdag 14 en 21 oktober van 10.00 tot 14.00 uur geeft Diana van der Kraats van Hortensiahof op Alpacahoeve De Klinkenberg in Sassenheim workshop spinnen met alpacawol.   Alpacawol leent zich uitstekend om te verwerken tot prachtige producten.

Met de wol van alpaca’s ga je zelf je eigen garen spinnen. Garen dat ragfijn en superzacht is! Er zijn diverse natuurkleuren ter beschikking.

Bij deze workshop spinnen op een spinnenwiel leer je de basisbeginselen van het wol spinnen. Er staat een spinnenwiel voor je klaar. Je mag uiteraard ook je eigen spinnenwiel meebrengen. Diana de begeleider weet alles van spinnen, kaarden, twijnen en breien. Tussen de middag zal er een heerlijke lunch verzorgd worden. Tussendoor wordt er koffie en thee geschonken met wat lekkers. Tijdens de pauze zal Boer Rick meer vertellen over de alpacas, de verzorging en alles wat er komt kijken bij het houden van deze prachtige dieren.

Ps mocht je niet willen spinnen maar wel deze dag gezellig, al breiend, willen bijwonen, ook dat is mogelijk!

   Opgeven kan via de Website van
www.alpacaweb.nl
www.topattentie.nl

  

 

18279